A Közel-Kelet legnagyobb légitársaságnál több módon is igyekeznek mostanában csökkenteni a károsanyag-kibocsátást és elősegíteni a fenntarthatósági célok megvalósulását. Naperőművel létesítenek, lecserélik a fedélzeti utasellátáshoz eddig használt műanyag evőeszközöket és saját zöldségtermelésre állnak át - utóbbit szolgálja majd egy hatalmas vertikális termelőfal.
Az Emirates vállalatcsoporthoz tartozó cég most átadott napenergia-redszer beruházása összhangban van az Egyesült Arab Emírségek vezetése által kitűzött céllal, mely szerint az ország 2050-re energiatermelésének 75 százalékát tiszta energiából kívánja biztosítani. A beruházás révén a vállalat - a tervek szerint -15 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.
A beruházás számokban:
- 8 112 napelemet telepítettek a vállalat ingatlanjainak tetejére.
- A naperőmű évente 4 195 megawatt-óra tiszta energiát állít elő.
- A napenergia-rendszer az EKFC éves szén-dioxid-kibocsátását 2 988 568 kg-mal csökkenti. Ez 518 családi ház éves villamosenergia-fogyasztásának megfelelő mennyiség.
- Az energiaszámla éves szinten 460 ezer euróval (150 millió forinttal) csökken-
Az Emirates Flight Catering (EKFC) napelemes tetőerőműve 8112 egyedi napelemet tartalmaz. A várakozások szerint évente 4195 megawatt-óra villamosenergiát termel, amely lehetővé teszi a társaság számára, hogy a hagyományos energiafogyasztást 15 százalékkal csökkentse. Ezáltal az EKFC szén-dioxid-kibocsátása évente 3 millió kilogrammal csökken - ez 518 családi ház éves villamosenergia-fogyasztásának felel meg.
A vállalat ezen kívül hamarosan megkezdi a világ legnagyobb vertikális farmjának építését az Egyesült Államokban működő Crop One-val közös vállalkozásban. A 12000 négyzetéternyi ellenőrzött környezetbarát létesítmény napi 2700 kilogramm kiváló minőségű, gyomirtó- és növényvédőszermentes zöldséget fog termelni, 99 százalékkal kevesebb vizet felhasználva, mint a szántóföldi termelésben. Elhelyezkedése lehetővé teszi a friss termékek gyors kiszállítását a betakarítástól számított néhány órán belül, megőrizve az élelmiszer tápértékét és csökkentve a szállításhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást. Az első termékeket várhatóan 2020-ban szállítják az Emirates Flight Catering ügyfelei számára.