Palacsintával is vigyázhatunk a környezetünkre

Napjainkban a környezettudatos gondolkodásmód egyre jobban előtérbe kerül, akár az éttermekben is. Az egyik hazai palacsintázólánc kabalafigurája mostantól extra kizöldülést is hirdet.

Az ezt elkötelezettként követők sorába most a budapesti palacsintázó hálózat, a Creppy is beállt: bár már 4 éve gyűjtik szelektíven a hulladékot és használnak energiatakarékos izzókat a palacsintás éttermeikben, a cég zöld filozófiájához mostantól az is hozzátartozik, hogy az egységeikben ezentúl csak 100%-ban lebomló csomagolóanyagokkal találkozhatnak a fogyasztók.

A szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékos berendezések, eszközök használata már több mint 4 éve kiemelt fontossággal bír a Creppy egységeiben.  A beszállítók révén nagy mennyiségben érkeznek csomagolástechnika céljából papír kartonok, melyeket különválogatnak, majd szelektív módon hulladékgyűjtő telepekre szállítják azokat, ezzel is elválasztva a kommunális hulladéktól az újrahasznosíthatót. 

Egy ideje teljesen lebomló, 100%-ban komposztálódó csomagolóanyagokat használnak, a szalvéták és az evőeszköz alátétek pedig fenntartható forrásból származnak az éttermeikben.

 


Forrás: PResston PR
Szerző: Zöld Ipar Magazin

FRISS HÍREK

ROVATOK

AKTUÁLIS LAPSZÁM

2025. augusztus-szeptember

2025. október

A Zöld Ipar (ZIP) Magazin, a hulladékgazdálkodás, a megújuló energia és a környezetvédelem szakmai folyóirataként 2011 óta hónapról hónapra beszámol a három terület szereplőit leginkább foglalkoztató hazai és külföldi aktualitásokról.

KAPCSOLAT

Tulajdonos és felelős kiadó: Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

Postacím:
1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.

Elérhetőség:
Email: [email protected] | [email protected]
Tel: 00361 422 1428

Médiaajánlat | Online hirdetések

Adatkezelési tájékoztató: itt elolvashatja.

AKTUÁLIS LAPAJÁNLÓ

Olvasson bele aktuális lapunkba.

2025. október2025. augusztus
Iratkozzon fel hírlevelünkre!