#reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer címmel rendez konferenciát a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége. Az eseményre szeptember 5-ig lehet jelentkezni.
A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste – Stratégiák az élelmiszerhulladék csökkentésére és kezelésére Közép-Európában) nemzetközi program a legjobb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjaira. A kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió támogatásával.
A STREFOWA projekt fő célja az élelmiszer- és élelmiszerhulladék-menedzsment fejlesztése a kiválasztott közép-európai városokban, amelynek eredményeként csökkenthetőek a – különösen az üvegházhatású gázok kibocsátásából származó – környezeti hatások, redukálhatók a költségek.
A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. öt közép-európai ország szervezeteivel (Ausztria, Csehország, Magyarország, Olaszország és Lengyelország) közösen vesz részt a projektben, amelyben a Bay Zoltán Kutatóintézet partnereként a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is részt vesz.
Időpont: 2019. szeptember 11.
Helyszín: Budapest, Hotel Benczúr
Info és részletes program: https://www.kszgysz.hu/rendezvenyek/szovetsegi-rendezvenyek/reducefoodwaste-a-megmentheto-elelmiszer