Íme a menü, amelyet a környezeti rombolások inspiráltak

Hogy tetszene pár gyorskötöző darab a pho levesedben? Vagy az olajjal – nem, nem olivaolajjal, hanem fűtőolajjal – meglocsolt rozé kacsamell? Igor Dobrowolski fiatal lengyel képzőművész ezeket képzelte el, majd alkotta egyfajta vizuális menüvé, a környezetrombolás tipikus hulladékait felhasználva.

A street artisként is dolgozó Dobrowolski gyakran a társadalmi és környezeti traumákat, fájdalmakat és feszültségeket fejezi ki műveiben. Egy étteremmel együttműködve legutóbb a Netflixen tette közzé arról az alternatív, a legkifinomultabb nemzetközi vendéglők kínálatába is simán elhelyezhető ételsorát, amely igen érzékeletesen hívja fel a figyelmet: ha nem fordítunk a környezethez való hozzáállásunkon, előbb-utóbb valóban szemetet fogunk enni, hiszen a hulladékok, a tengerekbe és jéghegyekben lerakódva a feldolgozott élelmiszerekbe is visszakerülnek.

A videó itt nézhető meg:


Forrás: Bored Panda,Youtube
Szerző: Zöld Ipar Magazin

FRISS HÍREK

ROVATOK

AKTUÁLIS LAPSZÁM

2025. augusztus-szeptember

2025. október

A Zöld Ipar (ZIP) Magazin, a hulladékgazdálkodás, a megújuló energia és a környezetvédelem szakmai folyóirataként 2011 óta hónapról hónapra beszámol a három terület szereplőit leginkább foglalkoztató hazai és külföldi aktualitásokról.

KAPCSOLAT

Tulajdonos és felelős kiadó: Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

Postacím:
1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.

Elérhetőség:
Email: [email protected] | [email protected]
Tel: 00361 422 1428

Médiaajánlat | Online hirdetések

Adatkezelési tájékoztató: itt elolvashatja.

AKTUÁLIS LAPAJÁNLÓ

Olvasson bele aktuális lapunkba.

2025. október2025. augusztus
Iratkozzon fel hírlevelünkre!