Hogy tetszene pár gyorskötöző darab a pho levesedben? Vagy az olajjal - nem, nem olivaolajjal, hanem fűtőolajjal - meglocsolt rozé kacsamell? Igor Dobrowolski fiatal lengyel képzőművész ezeket képzelte el, majd alkotta egyfajta vizuális menüvé, a környezetrombolás tipikus hulladékait felhasználva.
A street artisként is dolgozó Dobrowolski gyakran a társadalmi és környezeti traumákat, fájdalmakat és feszültségeket fejezi ki műveiben. Egy étteremmel együttműködve legutóbb a Netflixen tette közzé arról az alternatív, a legkifinomultabb nemzetközi vendéglők kínálatába is simán elhelyezhető ételsorát, amely igen érzékeletesen hívja fel a figyelmet: ha nem fordítunk a környezethez való hozzáállásunkon, előbb-utóbb valóban szemetet fogunk enni, hiszen a hulladékok, a tengerekbe és jéghegyekben lerakódva a feldolgozott élelmiszerekbe is visszakerülnek.
A videó itt nézhető meg: